Bestuursleden

Leden Dorpsraad Rossum
Oprichtingsbestuur  Dorpsraad Rossum (jan. 2013)

Antoon van den Heuvel Antoon van den Heuvel (voorzitter)

Sinds 1985 wonen mijn vrouw Marjo en ik in de Torenlaan in Rossum. Hier zijn onze vier kinderen geboren en wij wonen er nog steeds met veel plezier. Ik ben werkzaam in het onderwijs als teamleider op RSG Lingecollege in Tiel. Als je in Rossum iemand op de skeelers over de dijken ziet rijden dan ben ik dat meestal.
Door de jaren heen ben ik me steeds meer Rossummer gaan voelen. In het begin door mijn betrokkenheid  bij TV Huros maar vooral omdat Rossum gewoon een mooi  dorp is in een karakteristiek rivierengebied. Daarnaast heb  ik erg veel waardering voor alle vrijwilligers die er steeds weer  voor zorgen dat er in Rossum een actief verenigingsleven is en er altijd wel iets moois te beleven valt in dit pittoreske dorp.
Mede daarom hoop ik in mijn rol iets te kunnen betekenen voor de dorpsgemeenschap om in deze roerige tijden de kernwaarden van een gezonde leefgemeenschap te behouden.

Karel aan den Toorn Karel aan den Toorn (penningmeester)

Rossummer sinds geboorte en, met een korte Drielse onderbreking van mrt.1983 tot juli.1985, altijd in Rossum gewoond. Getrouwd met Eri van der Burght, en sinds juli 1988 wonen wij, inmiddels met onze drie pleegkinderen, in een mooi oud dijkhuis aan de Maasdijk. Ik ben sinds maart 2010 taxichauffeur leerlingenvervoer/zorgvervoer, momenteel bij Vervoersbedrijf Juijn Rossum, en dat dankbare werk doe ik met veel plezier.
Rossum, waar de Waal en de Maas elkaar het dichtst naderen, is met recht “de parel van de Bommelerwaard”. Een schitterend dorp, met gelukkig een actief verenigingsleven, waar vele dorpelingen als vrijwilliger hun steentje aan bijdragen. Waarvoor veel respect.
Tijdens de 1e inwonersavond op 17/12/2012 voelde ik mij dan ook geroepen om toe te treden als bestuurslid van de op te richten Dorpsraad Rossum. In die functie hoop ik, met name voor de ouderen, iets te kunnen betekenen voor ons dorp en zijn inwoners.

_WW30694 Jeroen Kapteijn (secretaris)

In ben geboren in Noord-Holland en woon sinds 1967 in Rossum. Ik kan dus eigenlijk wel zeggen dat ik in Rossum geboren ben. Mijn grootouders en moeder zijn ‘echte’ Rossummers. Mijn opa was vroeger gemeente secretaris in Rossum. Ik woon samen met Anneke in de Kerkstraat. De straat waar ik in 1967 ben komen wonen.

In mijn vrije tijd zit ik graag op de fiets en geniet dan van deze fantastische omgeving. Ook klussen in huis vindt ik leuk om te doen. Toen wij ons huidige huis kochten, heb ik dan ook de meeste klussen zelf gedaan, samen met mijn vrouw. Ook de watersport en scheepvaart hebben mijn interesse. Ik vindt het dan ook geweldig dat Rossum aan een van de drukst bevaren rivieren van Europa ligt. Ik ben dan ook regelmatig op de dijk te vinden, om de bedrijvigheid op de waal en rond sluis ‘st Andries’ te volgen.

Ik ben werkzaam als software ontwikkelaar bij een bedrijf in Den Bosch. Ik mijn werk heb ik veel te maken met gemeentes en lokale overheden. Omgevingen welke mij zeer aanspreken.

Sinds november 2016 heb ik mij aangesloten bij de dorpsraad. Ik hoop op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen om de leefbaarheid van het prachtige Rossum en omgeving in stand te kunnen houden. Ook vindt ik het belangrijk de jeugd te betrekken in de samenleving. Ik hoop dat ook zij zullen ontdekken dat, Rossum een prachtige plek is om in te wonen en te werken.