Alzheimer Regio ’s-Hertogenbosch, 12-12-2019

Nieuws van Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch

Op donderdag 12 december 2019 wordt in Partycentrum De Weesboom, Voorstraat 17, 5324 AT Ammerzoden de avond van Alzheimer Café Bommelerwaard georganiseerd

Thema van de avond is: “ZORGELOOS”

Op de laatste Alzheimer Café avond van 2019 hebben wij Pythia Winia uitgenodigd om haar theaterstuk Zorgeloos te spelen. Pythia is niet onbekend in Alzheimer Café Bommelerwaard. Zij speelde in december 2017 hier haar stuk Oploskoffie, wat erg goed ontvangen werd. In Zorgeloos komt Pythia als Tiny Sorgdrager een lezing geven over: Wie zorgt er voor de mantelzorger?

Als ervaringsdeskundige en sinds kort als ambassadeur van het steunpunt mantelzorg in haar omgeving weet zij als geen ander waar zij over spreekt. Vol goede moed start ze met haar lezing maar… wordt gaandeweg letterlijk en figuurlijk gestoord. Het pleidooi wat Tiny houdt wordt haar eigen valkuil. Hoe moeilijk kan een mantelzorger het hebben? Hoe verleg je telkens je grenzen als mantelzorger, hoe ga je om met gebrek aan solidariteit in de zorgvraag, hoe houd je te veel ballen in de lucht? Tiny maakt het duidelijk.

Humoristisch, herkenbaar en soms confronterend komt een beeld van een mantelzorger over het voetlicht. Verantwoordelijkheidsgevoel, liefde, onmacht, onbegrip en onwil om het zorgen op te geven, het komt allemaal aan de orde.

Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom.
De avond wordt afgesloten om 21.30 uur.
Kom gerust kijken. De toegang is gratis.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met:
Marten Tel, geestelijk verzorger, T 073 611 9170
Eelke Visser, psycholoog, T 06 20 207 635

Reacties zijn gesloten.