Alzheimer Regio ’s-Hertogenbosch, 21-03-2019

Nieuws van Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch

Op donderdag 21 maart 2019 wordt in Partycentrum De Weesboom, Voorstraat 17, 5324 AT Ammerzoden weer een avond van Alzheimer Café Bommelerwaard georganiseerd.

Thema van de avond is: “Leven met dementie.”

Als de diagnose is gesteld en u weet dat u of uw naaste dementie heeft betekent dat meestal het einde van een lange periode van onzekerheid. Maar het is ook een klap; Dementie is een ingrijpende ziekte en heeft een grote impact op u leven. Bij dementie leiden beschadigingen in de hersenen ertoe dat het functioneren geleidelijk achteruit gaat. Stoornissen in het geheugen vallen vaak het meest op. Maar ook alledaagse vaardigheden, spraak en besef van tijd kunnen worden aangetast. In het dagelijks functioneren van mensen leiden deze verschijnselen vaak tot lastige situaties. Denk aan lichamelijke verzorging, eten, alleen naar buiten gaan en autorijden. Zo maar een greep uit voorbeelden waarmee men voor lastige keuzes komt te staan.

Vanavond gaan we aan de hand van een korte film in gesprek met elkaar over leven met dementie en hoe hier op een goede manier mee om te gaan.

Gespreksleider Marten Tel en Nicole Faber

Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom.
De avond wordt afgesloten om 21.30 uur.
Kom gerust kijken. De toegang is gratis.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met:
Marten Tel, geestelijk verzorger, T 073 611 9170
Eelke Visser, psycholoog, T 06 20 207 635

Reacties zijn gesloten.