Een goudmijn van archeologische schatten. 13-12-2017

De oevers van de Maas bij Dreumel, Rossum en Alem,
een goudmijn van archeologische schatten

een lezing door Jelle van Hemert en Nils Kerkhoven, archeologen

op woensdagavond 13 december 2017, 20.00 – 22.00 uur

de lezing vindt plaats in dorpshuis De Parel,
Kerkstraat te Rossum. Ze is voor iedereen toegankelijk.

de kosten zijn € 5 (inclusief een kopje koffie of thee)

De vondst van een stuk hout in een zandbed in de uiterwaard bij Dreumel leidde tot de vondst van een van de best bewaarde middeleeuwse scheepswrakken in Nederland. Het schip was de zesde in een rij van scheepswrakken die daar boven water werden gehaald. Het kreeg daarom de codenaam ODM6.

Maar er werd op die locatie veel meer gevonden, dat voor latere conservering en onderzoek voor het merendeel werd opgeslagen in een oude landbouwschuur.
Eerdere archeologische activiteiten bij Alem en Rossum waren ook al succesvol, maar minder dan in Dreumel. Hoe dat zo komt, komen de twee archeologen in Rossum uitleggen.
Het is duidelijk dat de Maasoevers in ons deel van het rivierengebied een ware goudmijn vormen voor archeologisch bezien interessante vondsten. Ook daarover
geven de inleiders informatie. Maar de nadruk ligt zonder twijfel op de recente archeologische activiteiten in het zandwinningsgebied van de Maas tussen Alphen en Heerewaarden.

Voor bewoners van Rossum, Alem en Hurwenen is deze duo-lezing een uitgelezen gelegenheid om kennis te nemen van een uniek project in onze streek.

Reacties zijn gesloten.