Reaktie gemeente, speakerscorner 2020

Een onderdeel van de bewonersavond 29-1-2020, was de speakerscorner. Hier konden bewoners hun gerief en/of ongerief uiten. Diverse mensen hebben de moeite genomen om hier gebruik van te maken.

Behalve geïnteresseerden waren ook enkel vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig. Zij hebben bij gedragen dat dat enkele onderwerpen door de gemeente gelijk zijn opgepakt.

Oversteekplaats Coöp:
De gemeente gaf aan dat verkeersveiligheid wel onder de aandacht is, maar dat dit behoord tot een veel groter plan. Des ondanks heeft de gemeente opvallende borden bij de oversteek geplaatst.

We hopen dat het helpt om de veiligheid bij de oversteekplaats bij de COOP te verbeteren. Vaart minderen bespaart ouderen en kinderen.

Tevens heeft er een onderzoek plaats gevonden naar de snelheid van voertuigen. Er is een verkeersteller geplaatst in de Burgemeester van Randwijckstraat, tussen de Koninginnelaan en de Van Thielenhof.
Hier onder de bevindingen:

  • In de Burgemeester van Randwijckstraat is een snelheid van 50 km per uur toegestaan;
  • Op werkdagen rijden er gemiddeld 2.741 voertuigen per etmaal;
  • Gedurende de gehele week reden er gemiddeld 2.593 voertuigen per etmaal;
  • Er werd gemiddeld 43 km per uur gereden;
  • De V85 was 50 km/uur. De V85 is de maximale snelheid die door 85% van de weggebruikers op een weg wordt gereden.

Geitenpark
Door de vele regen van de laatste tijd was de ondergrond van het dierenparkje in Rossum modderig geworden en vertrapt.
Daarom heeft de gemeente de dierenweide van een laagje zand voorzien, zodat de beestjes weer met droge pootjes kunnen rondscharrelen!