Dementie, hoe gaan we ermee om? 6-6-2018

 

Onder auspiciën van de Dorpsraad Rossum wordt er binnenkort een interessante lezing gehouden.

 

Dementie, hoe gaan we ermee om?

 

een lezing door Irene Smoor en Jan Sinot, voorlichters

Bovan Alzheimer Nederland, afdeling Den Bosch

 

op woensdagavond 6 juni 2018

20.00 – 22.00 uur

 

de lezing vindt plaats in Dorpshuis De Parel,

Kerkstraat te Rossum. Ze is voor iedereen toegankelijk.

 

kosten € 5 (inclusief een kopje koffie of thee)

 

belangstellenden vanaf 70 jaar gratis toegang

 

Achter het begrip ‘dementie’ gaat een veelheid van symptomen schuil die er verantwoordelijk voor zijn dat de hersenen informatie niet goed meer verwerken. Iedere oudere kan wel eens iets vergeten of er even niet op komen. Iets vergeten kan een teken zijn van beginnende dementie, maar dat is niet altijd het geval.

 

Voor iemand die dementie heeft verandert de situatie: hij of zij wordt afhankelijker van anderen. De vraag wordt daardoor van belang hoe anderen daarmee omgaan. Hoe reageert de partner op de dementie van zijn of haar naaste? Is er schaamte bij de dementerende partner over de situatie waarin hij of zij terecht is gekomen? Of schaamt de partner zich? Meer begrip voor dementie is gewenst, betogen de sprekers op deze avond.

 

De dorpsraad van Rossum vindt het van belang om deze problematiek aan de orde te stellen. Het is de bedoeling van de sprekers om meer begrip voor de situatie van dementerenden en hun gezinsleden of familie. Zij zouden in Rossum graag een gespreksgroep willen beginnen, met geïnteresseerden en mantelzorgers.

 

Wij rekenen op een grote opkomst, omdat de problematiek wijd verbreid is, ook in ons dorp. Er is ruime mogelijkheid tot discussie en het stellen van vragen. Er zullen ook deskundigen en hulpverleners aanwezig zijn om een en ander in goede banen te leiden.

Reacties zijn gesloten.