Voordracht: Het Manhuisfonds en de Heren van Randwijck

 

Onder auspiciën van de Dorpsraad Rossum en het Manhuisfonds te Rossum worden er binnenkort een interessante lezing gehouden.

 

Het Manhuisfonds en de Heren van Randwijck

 

een lezing door Esther Vink, geschiedkundige en

onderzoekster van de historie

van het 450-jarige Manhuisfonds

 

op woensdagavond 27 september 2017

20.00 – 22.00 uur

 

de lezing vindt plaats in Dorpshuis De Parel,

Kerkstraat te Rossum. Ze is voor iedereen toegankelijk.

 

kosten € 5 (inclusief een kopje koffie of thee)

 

Op 16 september van dit jaar viert het dorp feest met als thema Middeleeuws Rossum. De aanleiding is het 450-jarig bestaan van de Stichting het Manhuisfonds te Rossum, dat in haar bestaan, tot op de dag van vandaag, sociale en culturele doelen heeft gesteund.

 

Het bestuur van de Stichting heeft de rijke historie van het Manhuisfonds door Esther Vink laten onderzoeken en uitwerken. Zij heeft hiervoor diverse bronnen geraadpleegd en is daardoor een deskundige op dit gebied geworden.
De Dorpsraad van Rossum heeft Ester Vink uitgenodigd ons meer over de historie van het Manhuisfonds te vertellen. Zij belicht met name de relatie tussen de Heren van Rossum en het Rossums Manhuisfonds.

 

Dat gebeurt in een lezing op woensdagavond 27 september a.s. Er is gelegenheid voor vragen en er kan met de inleidster over haar lezing worden gediscussieerd.

Laat een reactie achter

HTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>