Film: Tweede wereldoorlog, Rossum en Hurwenen

Op 26-04-2022 heeft de dorpsraad een thema-avond georganiseerd over de gebeurtenissen in ons dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. In september 2020 werd een vergelijkbare thema-bijeenkomst georganiseerd voor medewerkers aan het boekje.

Rossum en Hurwenen in de Tweede Wereldoorlog‘.

Het was destijds de bedoeling om die bijeenkomst te herhalen voor alle inwoners van de dorpen Rossum en Hurwenen en belangstellende. Maar door de uitbraak van de corona-epidemie kon dit niet doorgaan. Maar op 26-04-2022 is het er toch van gekomen.

Deze avond was gevuld met vele verhalen van uit die tijd. Bewoners vertelde hun verhaal en vertelde hoe zij deze tijd hebben beleeft. Vaak vertelde de verhalen een emotioneel tijd, maar er werden ook leuke verhalen en ervaringen verteld vanuit die tijd.

Tijdens deze avond werd ook de film ‘Waalcrossings’ vertoond. Een film welke ons enigszins mee terug neemt naar die tijd. Via deze film krijg goed te zien hoe het er aan toeging en wat er bij kwam kijken om de waal over te steken. Meestal en oversteek naar bevrijd gebied, maar ook terug naar bezet gebied.

Deze film is op verzoek gepubliceerd op YouTube. Via de link https://youtu.be/agPqak_lmGw kun u de film bekijken.

Laat een reactie achter

HTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>